Allsvenskan vecka 38: Nyckelmöten och viktiga poäng

 

Vecka 38 i Allsvenskan närmar sig och det är dags för flera avgörande matcher, både i toppen och botten av tabellen. Med viktiga trepoängare på spel blickar vi fram emot de möten som kan komma att sätta tonen för resten av säsongen.

 

Vecka 38 i Allsvenskan bjuder på en mix av avgörande matcher både för toppen och botten av tabellen. Lag som kämpar om Champions League-platserna och de som slåss för överlevnad i ligan ställs mot varandra. Med tighta inbördes möten och formkurvor som skiljer sig åt kan vi förvänta oss dramatik på plan, där varje poäng blir avgörande.

Hammarby vs IFK Norrköping

Matchstart: 19:10, måndag 16 september

Omgång: 22

TV-tider: Hammarby vs IFK Norrköping kommer att sändas på discovery+

Arena: Tele2 Arena, Stockholm

Hammarby går in i denna match med självförtroendet på topp efter en vinst mot IFK Göteborg. Laget fortsätter att imponera denna säsong och ligger just nu tvåa i tabellen, med 39 poäng på 21 matcher. IFK Norrköping, däremot, har haft det tuffare och befinner sig på en 11:e plats med bara 24 poäng.

I de senaste mötena mellan lagen har Hammarby haft övertaget, med tre segrar de senaste fem gångerna. IFK Norrköping tog dock en överraskande 4-1-seger mot Hammarby 2022.

På förhand får Hammarby anses som favorit, och spelbolagen ger dem högre chans till vinst. För er som vill följa matchens odds och viktiga detaljer kan ni läsa mer hos Allsvenskantabell.se.

GAIS vs Malmö FF

Matchstart: 19:00, onsdag 18 september

Omgång: 24

TV-tider: discovery+

Arena: Gamla Ullevi, Göteborg

Malmö FF jagar sin 16:e seger denna säsong och med en tabellplacering i topp ser de ut att kunna nå hela vägen. Förra mötet mellan dessa lag slutade med en knapp 1-0-seger för Malmö på hemmaplan. GAIS är dock ingen enkel motståndare på hemmaplan och har överraskat tidigare, vilket gör det till en mer oviss match än vad det först kan verka.

Malmös starka form, som inkluderar ett 4-0-kross mot Djurgården, gör att de kommer in som favoriter. Läs mer om matchen här.

BK Häcken vs Djurgården

Matchstart: 19:00, torsdag 19 september

Omgång: 18

TV-tider: discovery+

Arena: Bravida Arena, Göteborg

Med båda lagen på jakt efter poäng för att säkra sina respektive tabellpositioner ser denna match ut att kunna bli en målrik historia. BK Häcken inleder som hemmalag och har visat både styrka och svaghet genom säsongen, med tre oavgjorda matcher i rad, senast mot lokalrivalen IFK Göteborg.

Djurgården har blandat och gett på sistone, men har en stark placering och vill hålla sig kvar i topp tre. Oavsett utfall ska ni inte missa denna match.

För odds och detaljer om tidigare inbördes möten, se mer här.

Elfsborg vs IFK Norrköping

Matchstart: 19:00, torsdag 19 september

Omgång: 24

TV-tider: discovery+

Arena: Borås Arena, Borås

Elfsborg ligger stabilt i toppskiktet och en ny seger skulle stärka deras position i kampen om topplaceringar. IFK Norrköping har ett tufft schema framöver och med bara några få poängs marginal till bottenlagen behöver de få med sig något från denna match.

Historiskt sett har matcherna mellan dessa två lag varit jämna, men Elfsborg har oftare dragit det längre strået på hemmaplan. För mer info inför matchen, läs vidare här.

Kalmar FF vs AIK

Matchstart: 15:00, lördag 21 september

Omgång: 23

TV-tider: discovery+

Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar

AIK jagar fortsatt högt i tabellen, men får möta ett Kalmar FF som stod för en stark prestation senast mot IFK Värnamo. Ett tight möte är att vänta mellan dessa lag. Givet AIK:s starka lagform och tidigare vinster mot svagare motstånd måste ändå AIK anses ha ett favoritskap.

Meddela er om speltider och odds här.

Brommapojkarna vs Mjällby AIF

Matchstart: 17:30, lördag 21 september

Omgång: 23

TV-tider: discovery+

Arena: Grimsta IP, Stockholm

Brommapojkarna står inför en tuff utmaning när Mjällby, som ligger i mitten av tabellen, kommer på besök. För båda lagen är en vinst nästan nödvändig för att hålla avstånd till botten och trygga sitt allsvenska kontrakt. Se mer om möjligheterna för lagets fortsatta säsong här.

GAIS vs Djurgården

Matchstart: 14:00, söndag 22 september

Omgång: 23

Arena: Gamla Ullevi, Göteborg

GAIS har haft en imponerande säsong för att vara nykomlingar i Allsvenskan och vill fortsätta sin fina form när de tar emot Djurgården. Djurgården å sin sida ligger fortsatt högt i tabellen och vill befästa sin topp-tre placering.

Inbördes möten har varit gynnsamma för Djurgården, men GAIS kan mycket väl överraska på hemmaplan.

Läs mer om matchen och några andra väsentliga detaljer här matchlänk.

Elfsborg vs Hammarby

Matchstart: 14:00, söndag 22 september

Omgång: 23

TV-tider: Kanal 5

Arena: Borås Arena, Borås

Ett toppmöte väntar när tabelltvåan Hammarby reser till Borås för att möta Elfsborg. Båda lagen har stött på varandra regelbundet de senaste åren och resultatmässigt har det varit svängigt. Hammarbys 3-0-seger i våras ger dem ett mentalt övertag, men Elfsborg på hemmaplan är ingen promenad.

Häng med på matchen genom att läsa mer på denna länk.

IFK Värnamo vs Västerås SK FK

Matchstart: 14:00, söndag 22 september

Omgång: 23

Arena: Finnvedsvallen, Värnamo

Värnamo har haft en svag säsong, liksom Västerås, och detta är en direkt bottenstrid. Värnamo lyckades vinna det tidigare mötet och förväntas också ha ett mentalt övertag inför söndagens drabbning.

Tabelläge och alla andra detaljer hittar ni här.

Malmö FF vs BK Häcken

Matchstart: 16:30, söndag 22 september

Omgång: 23

TV-tider: discovery+

Arena: Eleda Stadion, Malmö

Veckans avslutande match är en riktig höjdare när tabellledarna Malmö FF tar emot ett formstarkt BK Häcken, som trots några oavgjorda resultat visar att de kan mäta sig med alla lag i serien. Malmö FF har dock hållit en otrolig defensiv i år, med bara 19 insläppta mål på 22 matcher.

Det lär bli en tät och fysisk drabbning, och du kan läsa mer om tidigare möten och resultaten på deras dedikerade sida här.